Ερωτήσεις - Aπαντήσεις

Μεχρι ποια ηλικία μπορεί κάποιος να υποβληθεί σε επέμβαση για νοσογόνο παχυσαρκία;

Όλοι οι χειρουργοί βαριατρικής έχουμε αποδεχτεί ως ανώτερο όριο την ηλικία των 65 ετών γιατί τα κέρδη από την απώλεια βάρους, σε μεγαλύτερες ηλικίες, είναι υπό αμφισβήτηση, ενώ οι επιπλοκές είναι πολλαπλάσιες.

Υπάρχει πιθανότητα μετά από επέμβαση sleeve να μεγαλώσει το στομάχι με συνέπεια να αρχίσω να ανακτώ το βάρος που έχω χάσει ;

Το στομάχι είναι ένα όργανο που αποτελείται από ισχυρό μυϊκό τοίχωμα που κατά την sleeve γαστρεκτομή, το 90% περίπου του οργάνου εκ τείνεται και αφαιρείται.

Ανήκω στην κατηγορία των παχύσαρκων ασθενών που παρουσιάζω έντονη βουλιμία. Ποια επέμβαση είναι κατάλληλη για έμενα;

Σίγουρα πρέπει να αποκλείσουμε τις επεμβάσεις περιοριστικού τύπου όπως την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, αφού έχει διαπιστωθεί ότι η γαστρική στένωση που προκαλεί ο δακτύλιος επιδεινώνει την βουλιμία και αυξάνει τους εμέτους.

Εφόσον καταστέλλεται η ορεξιογόνος ορμόνη γκρελίνη, πόσες είναι οι πιθανότητες να εγκατασταθεί μόνιμα η επικίνδυνη ανορεξία;

Είναι αληθές ότι αφαιρώντας τον θόλο του στομάχου, σχεδόν παύει να εκκρίνεται η γκρελίνη, γεγονός που επιδρά μέγιστα, στη ραγδαία απώλεια βάρους, μετά την sleeve γαστρεκτομή η το γαστρικό bypass.

Πως επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση του βάρους και σε πόσο διάστημα από την επέμβαση;

Το πρώτο τετράμηνο η ημερησία λήψη τροφής κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω από 1000 Kcal, άρα η απώλεια βάρους είναι πολύ μεγάλη το διάστημα αυτό.

Κάνετε την ερώτησή σας